Loading Events
This event has passed.

Fotos på denne side: © Nordic Greens.

Erfaringer med biologiske midler i væksthuse, til specialafgrøder og golfbaner

Biologiske planteværnsmidler og biostimulanter vinder i stigende grad indpas på det danske marked og finder anvendelse i flere og flere afgrøder – men hvad er forskellen egentlig på de to typer produkter, og er der håb om at få flere biologiske produkter godkendt i fremtiden? I forskningsverdenen har man mange års erfaring med anvendelsen af forskellige biologiske løsninger, men den store variation kan give særlige udfordringer med forsøgsdesign og resultaterne er ikke altid entydige.

For at sikre optimal effektivitet er der behov for praktisk erfaringsudveksling mellem sektorerne og gennem hele produktionskæden. Udfordringerne kan være forskellige, men alle har samme mål om at kunne opretholde en produktion af produkter af høj kvalitet. Det gælder både på golfbanerne og i væksthusene.

Vi indbyder til en dag med åben diskussion og udveksling af idéer og erfaringer med biologiske produkter.

OBS: Plant Biologicals Network afholder sin årlige generalforsamling i forlængelse af arrangementet. Det er muligt at tilmelde sig et af eller begge arrangementer ved registrering.

Tid: Den 22. marts 2023.

Sted: Nordic Greens, Assensvej 217, 5250 Odense SV.

Program
10.30-12.00 Plant Biologicals Network generalforsamling
12.00-13.00 Frokost
13.00-13.15 Velkommen og introduktion til Nordic Greens Mads Ulrik Pedersen, CEO, Nordic Greens
13.15-13.35 Hvad er forskellen på biologiske planteværnsmidler og biostimulanter? Definitioner og lovgivning Marianne Thuen Jakobsen, ejer, Manna Regulatory
13.35-13.55 Erfaringer med anvendelsen af biologiske produkter i forsøg med specialafgrøder Peter Hartvig, forsøgsleder, Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet
13.55-14.15 Golfsportens udfordringer på pesticidområdet og erfaringer med biologiske løsninger til bekæmpelse af gåsebille- og stankelbenslarver Torben K. Pedersen, banechef, Dansk Golf Union
14.15-14.30 Kaffepause
14.30-15.00 Brug af biologiske midler i væksthuse hos Nordic Greens Maria Rosenlund, biolog, Nordic Greens
15.00-16.00 Rundvisning hos Nordic Greens

Registrering:

Workshoppen er forbeholdt medlemmer af Dansk Planteværn og Plant Biologicals Network (se oversigten over Dansk Planteværns medlemmer her og Plant Biologicals Network medlemmer her.)

Der er et begrænset antal pladser til arrangementet. Pladserne vil blive fyldt, så hver medlemsorganisation som udgangspunkt har 1-2 pladser, og resten af pladserne vil blive fyldt op efter først til mølle princippet.

Pga. stor interesse for arrangementet er der nu lukket for registrering.

Hvis du ønsker at aflyse din deltagelse eller har spørgsmål angående arrangementet kan du kontakte netværkskoordinator Lene Rasmussen på lras@plen.ku.dk

Om Nordic Greens:

Medlemsarrangementet inkluderer en præsentation af og rundvisning hos Nordic Greens.

Nordic Greens (tidligere Alfred Pedersen & Søn) blev grundlagt i 1948 af Katrine & Alfred Pedersen. I dag ejes og drives det af deres søn Mads Ulrik Pedersen, som er 4. generation af gartnere i det familiedrevne gartneri i Bellinge på Fyn.

Ambitionen har altid været at fremavle de mest velsmagende tomater, agurker og peberfrugter på markedet, og vi passer, plejer og håndplukker hver eneste solmodne væksthusgrøntsag med stor omhu og under størst mulig hensyntagen til miljøet og omgivelserne.

Vi lader således humlebier om at bestøve blomsterne og nyttedyr om at bekæmpe eventuelle skadedyr i drivhusene, og opvarmningen foregår udelukkende ved brug af spildvarme. Vi vander fortrinsvis med opsamlet regnvand, og vi benytter kun genanvendelig pap og plast til vores emballager. Dyrkningsmetoden der anvendes gør, at der kan dyrkes væksthusgrøntsager hele året rundt.

Læse mere om Nordic Greens her.

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top